Hi loves,
Growing up I used to eat a concoction of colorful high sirup mixes called limbers! These are pretty much the equivalent of ice pops in the U.S, but in a cup and less healthy (though these days they make healthier versions). They were juicy, flavorful, refreshing, icy... Simply delicious! Since I have been living in PR a little bit over two months now, I started craving them. I decided to go online and search for healthier ice pops options, and found one that I could not resist trying it out: Coconut Milk-Passion Fruit Ice Pops. But instead of ice pops, I made limbers. They have just the right amount of sugar to keep you in a healthy rush all day!
I hope you try it and enjoy them!
***Spanish blog post is below the instructions section in English. ***
***Spanish blog post is below the instructions section in English. ***
Ingredients:
- 1 1/2 cups canned coconut milk (roughly 14 ounce can)
- 1/4 cup passion fruit juice
- 1/4 teaspoon lime zest
- 2 tablespoons powdered, brown or coconut sugar (The original recipe called for powedered, but I prefer brown or coconut)
- 2 tablespoons passion fruit seeds
- Mint leaves for garnish
- 4 small plastic cups
Instructions:
- In a blender, puree together the coconut milk, passion fruit juice, lime zest, and sugar. Pour into small plastic cups. Garnish with mint leaves. Freeze until firm, at least 4 hours.
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Hola amores,
¿A cuantos no les da nostalgia recordar el sabor de los limbers? Que si de coco, de fresa, de china, de uva, tamarindo... Bueno que venían de todos los sabores. Aquel emplaste de azúcares artificiales y colorantes me hacía muy feliz de niña. Como ya han pasado dos meses desde que me mudé a Puerto Rico he comenzado a desearlos, así que me di a la tarea de buscar en el internet algunas recetas de paletas de hielo o limbers mas saludables. Y encontré una que esta para morirse: Paletas de hielo de leche de coco y maracuyá o parcha! DIOS MIO, que deliciosas!
Aquí les comparto la receta. Espero que la hagan y les guste!
Ingredientes:
- 1 1/2 taza leche de coco en lata, fresca, o de caja
- 1/4 taza jugo de maracuyá o parcha
- 1/4 cucharadita de jugo de limón
- 2 cucharadas de azúcar en polvo, o azúcar de coco o morena (La receta original lleva azúcar en polvo, pero yo prefiero utilizar azúcar de coco o morena)
- 2 cucharadas de semillas de maracuyá o parcha
- Hojas de menta para adornar al gusto
- 4 vasos plásticos de los pequeños
Instrucciones:
- En una licuadora mezcla la leche de coco, el jugo de maracuyá o parcha, el jugo de limón, y el azúcar. Coloca la mezcla en partes mas o menos iguales en los vasos plásticos y pon 1 ó 2 hojas de menta para decorar. Déjalo en el congelador por 4 ó 5 horas o hasta que estén completamente congelados.